Gastblog: Hennie Schuit van de Kattentrimbus

Gastblog: Hennie Schuit van de Kattentrimbus

Erg leuk om een gastblog te mogen schrijven voor Vitalidad.

Tijdens een bijscholingsdag voor gedragstherapeuten kwam ik naast Frank zitten. Dat wist ik toen nog niet hoor. Na de eerste lezing was er even tijd om te kletsen en zodoende kwamen Frank en ik in gesprek. We kwamen tot de conclusie dat we elkaar via facebook vaker voorbij hadden zien komen maar elkaar nog nooit persoonlijk hadden gesproken. We zijn allebei gedragstherapeut voor katten dus dan komen de casussen al snel op tafel. Frank had een casus waarbij gedragsmatig al heel veel gedaan was en vroeg mij om eens mee te denken. Na alle inspanningen van eigenaar en Frank was er toch geen verandering in gedrag van de kat.

Zelf combineer ik gedragstherapie met diercommunicatie ofwel dierentolken en bood Frank spontaan aan om te helpen met een dierentolk sessie. Dit moest dan eerst aan de klant voorgesteld worden want dat is wel zo netjes.

Zo gezegd, zo gedaan! Frank had overlegd en de eigenaar vond het goed! Aan de hand van een foto van het dier krijg ik informatie binnen die ik opschrijf. Soms zijn het hele verhalen en soms een paar korte regels….. In dit geval liet het diertje mij zien waarom hij dit gedrag vertoonde. Uiteindelijk kom ik dan met het verhaal bij de eigenaar en komt er zo duidelijkheid in het hele verhaal.

Als ik dit zo opschrijf besef ik mij dat het zeker ongeloofwaardig kan overkomen. Vooral omdat ik uit privacy overwegingen zeker geen details kan beschrijven.

Zelf vind ik het ook altijd weer lastig en spannend tegelijk. Het voelt zo goed maar toch is het in de ogen van veel mensen “zweverig”.  Toch heb ik de keuze om gedragstherapie en diercommunicatie te combineren bewust gemaakt. Zeker bij katten, want zij zijn toch wel energetisch zeer gevoelig. Dan heb je soms het praktische van gedragstherapie nodig maar ook het energetische stukje van dierentolken om kat maar juist ook de eigenaar te helpen.

En als je het eenmaal meemaakt hoe het eigenlijk werkt dan is bijna alle twijfel wel weg en voel je gewoon dat er meer is tussen hemel en aarde.

In dit verhaal is het uiteindelijk goed gekomen door vooral veel moed en een enorme bereidwilligheid van de eigenaar om inzicht te krijgen.

Naast dierentolk en gedragstherapeut ben ik ook nog kattentrimster in mijn eigen mobiele kattentrimbus! Voor mij een mooie combinatie van allerlei werkwijzen. De kattentrimbus ben ik begonnen uit noodzaak voor eigenaren die hulp bij de vachtverzorging van hun kat nodig hebben. Door aan huis te komen met een mobiele salon vermijden we zoveel mogelijk stress en moeite voor kat en eigenaar. Zo wordt een trimbehandeling minder stressvol, kan een kat het beter volhouden en zijn we doorgaans snel klaar met het nodige werk. Voor iedereen een mooie oplossing!

Hennie Schuit

hennie@kattentrimbus.nl
www.kattentrimbus.nl
https://www.facebook.com/kattentrimbus/

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.