Frank’s blog: Op vakantie

Frank’s blog: Op vakantie

Als je op vakantie gaat dan zijn er een aantal opties voor je kat(ten).
Wij nemen één kat altijd mee op vakantie, de andere vier blijven thuis en worden verzorgd door een goede vriendin.

Wil je je kat meenemen op vakantie dan is het slim om bij het vakantieadres na te vragen of katten welkom zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je kat niet té gevoelig is voor stress en verandering. Want je haalt hem/haar uit het vertrouwde territorium, niet alle katten kunnen daar even goed mee omgaan.

Laat je je kat thuis dan zijn er twee opties: laten verzorgen door een bekende of door een professionele kattenoppas. Professionele kattenoppassers zijn in steeds meer plaatsen in te huren om voor de katten te zorgen. Vaak bieden ze ook extra diensten zoals het konijn verzorgen of de planten water geven. Daarnaast is het nog mogelijk je kat in een kattenhotel/pension onder te brengen.
Er zijn veel asiels en bedrijven die deze mogelijkheid bieden. Vaak echter worden de katten in (grote) groepen in één ruimte ondergebracht. Vanuit het wezen kat (solitaire jager) heeft dat niet mijn voorkeur. Er zijn tegenwoordig steeds meer kattenhotels waarbij individuele verblijven zijn ingericht. Hier kunnen 1 of meerdere katten van één eigenaar logeren in een eigen privé verblijf.

Uiteraard zijn de kosten van een modern en luxe kattenhotel wel wat hoger, maar de kamers zijn vaak katvriendelijk ingericht met krabpalen en hoge ligplekken. Sommige kamers hebben zelfs de beschikking over een privé uitloop naar buiten.

Kijk bij het bepalen van wat voor jouw kat het beste is, goed naar zijn/haar karaktereigenschappen, leeftijd en gewoontes. Thuis laten verzorgen is bijvoorbeeld niet voor alle katten geschikt gezien sommige katten(rassen) erg mensgericht zijn. Voor andere katten is een pension/kattenhotel geen optie omdat het teveel stress met zich meebrengt.

Frank Gerards

Kattengedragstherapeut bij Dierenwelzijnscentrum Vitalidad

www.vitalidad.nl / info@vitalidad.nl

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.