Frank’s blog: Kitten via Marktplaats

Frank’s blog: Kitten via Marktplaats

Ik hoor heel vaak dat mensen een “gratis” kitten via bijvoorbeeld Marktplaats hebben geadopteerd. Helaas is dat “gratis” niet zo gratis als het lijkt en via Marktplaats of andere advertenties weet je niet precies wat je in huis haalt.

Als je een kitten aanschaft dan komen daar nog een aantal extra kosten bij zoals het plaatsen van een chip, castratie, ontworming en vaccinaties. Vooral de castratie van een poes is een behoorlijk bedrag.

Ik raad iedereen daarom ook aan om een kitten (of volwassen kat) altijd via een asiel of een erkende dierenopvang te adopteren. Dan betaal je een relatief klein bedrag maar daar zit dan vaak ook alles bij in zoals castratie, chip en vaccinaties. Je bent dan dus goedkoper uit en je weet beter wat voor dier je in huis haalt!

Je komt dan niet voor genoemde extra uitgaven te staan, hou er ook rekening mee dat een kat jaarlijks tussen de 400 en 500 euro (bron: Kattenbescherming Nederland) kost!

Op Marktplaats worden soms ook kittens aangeboden die jonger zijn dan de wettelijke minimum adoptie leeftijd van 7 weken, dit is erg slecht voor de socialisatie van het kitten en kan later voor ernstig probleemgedrag zorgen.

Kortom adopteer altijd een kat of kitten via een dierenasiel!

2 Reactie's
 • Kattengek
  Geplaatst op 17:40h, 11 oktober Beantwoorden

  Helemaal eens met het asiel! Ik ken genoeg gevallen waarbij het mis ging via marktplaats!

  • frank
   Geplaatst op 18:06h, 14 oktober Beantwoorden

   Helaas wel inderdaad!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.