Frank’s blog: Kattengedragstherapeut deel 2

Frank’s blog: Kattengedragstherapeut deel 2

In deze blog het vervolg op mijn belevenissen als kattengedragstherapeut.

Ik werd gebeld door een eigenaar van een poes die behoorlijk angstig gedrag vertoonde. Dit was ontstaan nadat de poes gecastreerd was, een operatie waarbij door een complicatie extra narcose moest worden toegediend. Nu is narcose best een heftig middel waarop sommige dieren (en ook mensen) met gedragsverandering kunnen reageren. Naast gedragsadviezen heb ik bij deze kat ook homeopathie ingezet. Met speciaal geselecteerde homeopathische middelen kunnen de restklachten van de narcose verminderd of weggenomen worden. We zijn nu bijna twee maanden verder en ik hoor van de eigenaar dat het een stuk beter gaat met de kat en dat de angstklachten behoorlijk zijn afgenomen!

Een paar weken daarvoor werd ik benaderd door een eigenaar waarvan de kater in huis sproeide. Het betrof een meerkats huishouden en het sproeien was vrij snel gestart na de komst van een nieuwe kat. Eerst was er geen medische oorzaak te vinden, later bleek er toch sprake van blaasontsteking en blaasgruis. Dit is behandeld door de dierenarts. Ik heb ook hier weer veel gedragsadviezen gegeven en homeopathie meer preventief ingezet op het ontstaan van blaasontsteking.
Samen met de eigenaar hebben we een trend gevonden in het sproeien. Er lijkt een relatie te zijn tussen de activiteiten van de eigenaar en het sproeigedrag van de kater. Veranderd er is iets in het standaard patroon dan reageert de kat hier vaak met sproeien op. Katten zijn heel gevoelig voor veranderingen. De eigenaar probeert hier zo veel mogelijk rekening mee te houden en daardoor blijft het sproeien beperkt of is het vaak helemaal verdwenen.

Uit alle voorbeelden blijkt dat er vaak nog heel veel te doen is aan het probleemgedrag van uw kat(ten)!

Frank Gerards

Kattengedragstherapeut bij Dierenwelzijnscentrum Vitalidad

www.vitalidad.nl / info@vitalidad.nl

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.