Frank’s blog: Kattengedragstherapeut deel 1

Frank’s blog: Kattengedragstherapeut deel 1

In deze blog wil ik graag vertellen wat een geweldig mooi beroep ik toch heb.

Als mensen mij bellen over hun kat met probleemgedrag dan probeer ik in te schatten of een consult op zijn plaats is. Vaak is medisch onderzoek eerst nodig. Is een gedragsconsult wenselijk dan stuur ik een hele uitgebreide vragenlijst op en maak ik een afspraak voor het huisbezoek. Nadat ik op huisbezoek ben geweest stel ik een adviesbrief en behandelplan op en daarmee gaat de eigenaar onder mijn begeleiding aan de slag. Soms is het advies herplaatsing wat natuurlijk heel verdrietig is, maar in sommige gevallen is herplaatsing het beste voor iedereen, vooral voor de kat in kwestie. Hieronder een paar voorbeelden van wat ik in de praktijk zoal meemaak.

Ik werd onlangs gebeld door een eigenaar die graag een nieuwe kat bij haar al aanwezige kat wilde introduceren. Hierbij heb ik geholpen en geadviseerd. Het was vallen en opstaan, waarbij helaas soms ook een terugval hoort. Uiteindelijk was het een langdurig traject en vooral dankzij de niet aflatende inzet van de eigenaar is de introductie uiteindelijk succesvol geweest. Wat een doorzetter!
Super als je dan filmpjes ontvangt waarbij de katten zonder stress bij elkaar in buurt liggen.

Ook werd ik gebeld door de begeleiding van een verstandelijk beperkte mevrouw om mijn mening te geven over de toenemende agressie van de kater van mevrouw. De agressie wat zo heftig dat de begeleiding niet meer naar binnen durfde. Uiteindelijk heb ik een plekje in het asiel kunnen regelen en dankzij het delen van de foto en het verhaal op Facebook heeft de kater nu een fantastisch nieuw gouden mandje gevonden waar de agressie totaal verdwenen is. Soms is de omgeving voor een kat niet geschikt waardoor er bijvoorbeeld agressie ontstaat, haal je de kat uit de situatie dan ben je vaak het probleemgedrag kwijt.

Volgende keer meer over mijn belevenissen als kattengedragstherapeut.

Frank Gerards

Kattengedragstherapeut bij Dierenwelzijnscentrum Vitalidad

www.vitalidad.nl / info@vitalidad.nl

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.