Frank’s blog: Homeopathie voor katten 2

Frank’s blog: Homeopathie voor katten 2

Ik zet homeopathische middelen met enige regelmaat in bij kattengedragsconsulten.
Naast de gedragsmatig adviezen schrijf ik dan homeopathische middelen voor die specifiek zijn uitgekozen voor dié kat in dié situatie.

Aan de hand van de symptomen die ik zelf waarneem en die ik doorkrijg van de verzorger i.c.m. de complete (medische) historie, indien bekend, kan ik een totaal plaatje vormen. Ik vraag altijd het medische dossier op bij de dierenarts. Met behulp van een speciaal computerprogramma waarin ik de symptomen opvoer kan ik de meest passende middelen selecteren. Het is bij homeopathie van groot belang dat je dat middel kiest wat qua symptomen het best past bij de kat in kwestie.

Verzorgers gaan na het consult thuis aan de slag met de gedragsadviezen en het toedienen van de middelen. Dit toedienen bestaat uit het schudden van het flesje met alcohol en dit goed laten ruiken aan de kat. In de alcohol is het homeopathische middel opgelost. Via de slijmvliezen in de neus en via de longen komt het middel bij de kat binnen en kan het zijn, vaak fantastische, werk doen.

Voorbeeld

De verzorger van een kat belde over het toegenomen angstige gedrag van het diertje. Dit was begonnen na de castratie waarbij wegens een nabloeding extra narcose was bijgespoten. Sinds de castratie zijn de angstklachten dus duidelijk verergerd. Naast gedragsadvies heb ik twee homeopathische middelen voorgeschreven. Na twee maanden begreep ik van de verzorger dat het een stuk beter gaat met de kat, de angstklachten waren beduidend minder!

Homeopathie werkt dus ook erg mooi bij klachten ontstaan door de castratie zelf of door de toegediende narcose.

Frank Gerards

Dierenwelzijnscentrum Vitalidad
Kattengedragstherapeut & Homeopaat voor katten
www.vitalidad.nl / info@vitalidad.nl

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.