Frank’s blog: Even voorstellen Sola

Frank’s blog: Even voorstellen Sola

Onze Sola is een poesje van ongeveer 6 jaar. Sola hebben we geadopteerd via Stichting AAI, ze komt uit Griekenland. Toen ze bij ons kwam waren haar oogjes al aangetast.
Haar ene oogje was onderontwikkeld en met haar andere oogje zag ze ook nog maar heel weinig.
Uiteindelijk hebben we helaas het besluit moeten nemen beide oogjes te laten verwijderen, in overleg met een oogspecialist.

Sola is dus blind, maar laat zich daardoor absoluut niet belemmeren. Sola is het vrolijkste en ondernemendste katje van allemaal.

Ze is super lief en aanhankelijk en regelmatig laat ze zich duidelijk horen als ze weer een pluche muis heeft “gevangen”, die ze wil laten zien aan ons.

Je hoort vaak dat je niet teveel moet veranderen in huis als je een blinde kat hebt, bij Sola is dat echter tegenovergesteld. Als we wat nieuws neerzetten zit ze er als eerste in, op of onder. Ze gaat zelfs door het kattenluik naar buiten (in afgezette tuin) en klimt daar ook overal op om lekker te kunnen zonnen. Heel bijzonder!

Ze heeft ons getraind want als ze ergens opgeklommen is waarvan ze best zelf af kan klimmen dan miauwt ze heel hard, net zolang tot wij haar komen helpen. Ze kan het dan best zelf maar vind het blijkbaar wel handig als wij haar even tillen.

Vaak blijven katten met een “handicap” lang in het asiel zitten, terwijl het meestal erg leuke en actieve katten zijn waaraan je veel plezier kunt beleven en veel van kan leren. Dus als u overweegt een kat te adopteren of een kat erbij wilt nemen, kijk dan ook eens naar een blinde of dove kat of naar een kat die een poot of staart mist.

2 Reactie's
 • Antoinette van der Togt
  Geplaatst op 16:59h, 23 oktober Beantwoorden

  Ben nog steeds super blij dat ze zo goed bij jullie zit. Geniet ook van alles wat ik zie op fb enzo. En nu ook een blog voor deze mooie dame. Top gewoon!

  • frank
   Geplaatst op 18:34h, 23 oktober Beantwoorden

   We zijn ook mega blij met Sola!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.