Frank’s blog: Even voorstellen Olivia

Frank’s blog: Even voorstellen Olivia

Olivia is een vrij iel poesje wat tegelijkertijd met onze rode kater Bikkel uit Turkije bij ons is gekomen. Olivia mist één van haar oogjes, en het andere oogje is aangedaan. Er zit een soort witte waas op tot halverwege haar pupil. Olivia kan echter nog verrassend goed zien: ze springt bijna nooit mis en ze weet de fijnste ligplekjes te vinden. Je zou verwachten dat ze niet meer veel zou kunnen zien, maar gelukkig kan ze zich prima redden.
Olivia is in Turkije gered, ze was sterk vermagerd en uitgehongerd. Waarschijnlijk heeft onbehandelde niesziekte er helaas voor gezorgd dat haar zicht beperkt is.
Ook Olivia is een erg aanhankelijk katje, ze ligt soms uren en uren bij mij op de bank. Helemaal languit gesterkt, lieve geluidjes makend en soms kwijlend omdat ze het zó enorm prettig vindt.

Dat kwijlen zie je bij wel meer katten, het lijkt te maken te hebben met dat ze zich enorm prettig en ontspannen voelen. Ik vat het dan ook maar op als compliment, alhoewel ik er soms een hele natte mouw aan over hou J

Olivia is sterk gericht op mensen, andere katten en honden mogen niet te dicht in de buurt komen. Regelmatig zijn we haar in huis kwijt omdat ze dan weer in een kleine ruimte zoals een kastje die open stond is gekropen of ze is in of op de wasmand gaan liggen.

Olivia heeft vanaf het begin al een slecht gebitje gehad, dat heeft waarschijnlijk te maken met haar slechte start. Haar gebit is bijna geheel gesaneerd, ze heeft alleen nog een paar hoektanden, een paar kiezen en verrassend genoeg bijna al haar voortandjes.

Ondanks haar slechte start kan Olivia enorm genieten van menselijke aandacht, de zon en lekkere warm ligplekjes.

Frank Gerards

Dierenwelzijnscentrum Vitalidad

Kattengedragstherapeut & Homeopaat voor katten

www.vitalidad.nl / info@vitalidad.nl

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.