Frank’s blog: Even voorstellen Bikkel

Frank’s blog: Even voorstellen Bikkel

Ik zal af en toe ook één van mijn eigen katten aan jullie voorstellen.

Wij zijn de trotse verzorgers van een bonte verzameling van zes geweldige katten uit Nederland, Griekenland en Turkije. Ik begin met Bikkel.

Bikkel is een stoere rode kater van ongeveer 11 jaar uit Turkije. Hij mist één van zijn achterpoten en zijn staart. Zijn achterpoot en staart is hij in Turkije kwijtgeraakt tijdens een gevecht met een hond om eten.
Ondanks dat Bikkel wat mist is hij behoorlijk actief en springt, klimt en rent als elke andere kat. Het is erg bijzonder om te ervaren hoe een kat met zijn handicap omgaat.

Bikkel was in het begin best getraumatiseerd en bang voor onze honden. Nu gaat dat goed samen maar er moet geen hond heel dicht in de buurt van Bikkel komen, dan maakt hij goed duidelijk dat hij daar niet van gediend is. Hij tolereert ze en de honden respecteren hem!

Bikkel is destijds behandeld met homeopathie om hem van zijn trauma af te helpen.

Bikkel is een echte knuffelkat en erg vocaal aanwezig. Dat hebben we zelf veroorzaakt want bij iedere keer dat we Bikkel roepen reageert hij en wij ook weer. Op deze manier bekrachtig (beloon) je dat gedrag en daardoor vertoont Bikkel dat gedrag vaker: het levert hem wat op!

Bikkel vormt een sociale groep met onze andere kater Kerkyra. Regelmatig vinden we ze lekker dicht tegen elkaar liggend en daarbij wassen ze elkaar ook.

Bikkel is een super leuke, lieve, aanhankelijke en onstuimige kater die ons regelmatig verbaasd en aan het lachen maakt met zijn gekke capriolen en harde “geroep”.

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.