Frank’s blog: Even voorstellen: Amiga

Frank’s blog: Even voorstellen: Amiga

Amiga is het katje wat we nu het langst hebben, nadat in 2016 helaas twee van onze oudste katten zijn overleden. In 2006 hebben we haar uit het asiel in Deventer gehaald. Amiga is een mooi wit-zwart poesje van ongeveer 11 jaar, ze mist één oogje vanwege niet behandelde niesziekte, zo is ze ook  zwervend gevonden rondom Deventer.
Amiga was altijd een kat zoals veel mensen een kat zien: op zichzelf en wat afstandelijk. Amiga is altijd wat schrikkerig gebleven en vlucht ook naar zolder als er visite komt.
Sinds het wegvallen van onze kater Kerkyra is Amiga véél meer aanwezig, ze neemt letterlijk de ruimte die Kerkyra heeft achtergelaten in. Ze treedt meer op de voorgrond en ligt meer bij ons op de bank.

Amiga is Spaans voor vriendin. Die naam is erg toepasselijk omdat ze snel vriendjes was met de andere twee katten die we toen hadden, ook met de honden had ze geen problemen.
Amiga is een slimme en leergierige poes die altijd in is om te spelen met een hengel of laserlampje.

Ze heeft ook altijd nog wel iets licht onvoorspelbaars in haar gedrag, je moet opletten dat ze door haar enthousiasme niet per ongeluk zachtjes bijt of krabt. Ze is heel erg gericht op bewegingen of bewegende dingen, daar vliegt ze op af om het vervolgens te behandelen als prooi…

Door haar verleden heeft Amiga een slecht gebit helaas, een aantal elementen is al gesaneerd. Ook heeft ze een plekje op haar oor wat maar niet weggaat. Omdat ze witte oren heeft is ze erg gevoelig voor de zon, terwijl ze zo van zonnebaden houdt.

We hopen dat het niet doorzet want Amiga is pas 11 jaar dus we hopen dat we nog lang van haar mogen genieten!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.