Hond eet brokken slecht

Hond eet brokken slecht

Waarom eet mijn hond zijn brokken zo slecht?

Steeds vaker krijgen wij de opmerking van hondeneigenaren  (maar ook van katteneigenaren) dat de hond zijn of haar brokken zo slecht of niet wil eten.
De hond wordt magerder en komt slechter in de vacht te zitten. Wij adviseren dan altijd om rauwe versvlees voeding te proberen. In heel veel gevallen blijkt de hond dit wel goed te willen eten.

Waarom eten veel honden wel probleemloos rauwe versvlees voeding?

Honden stammen af van de wolf. Wolven vangen prooidieren en eten deze (bijna) helemaal op. Dus ook de huid, de botten en de verschillende organen. De hedendaagse hond lijkt qua uiterlijk vaak helemaal niet meer op zijn voorouder de wolf, het maag/darmstelsel is echter niet veel veranderd. Honden (en katten) zijn dus vooral vleeseters. De hond heeft zich door de omgang met de mens aangepast aan het menu van een alleseter, maar zijn spijsvertering is die van een vleeseter gebleven.

Dit wetende vinden wij het logisch dat de meeste honden een voorkeur hebben voor het voedsel wat het dichtste bij zijn natuurlijke voedsel ligt. Een wolf eet geen brokken, maar eet van nature zelf gevangen (delen van) prooidieren.

Waarom laten steeds meer honden de brokken staan?

Veel brokken (ook al staat er op dat het rijst in zit) bevatten granen, geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen en andere chemische stoffen. De broodnodige vitaminen en mineralen worden vaak na het verhittingsproces weer toegevoegd, omdat deze verloren zijn gegaan door het verhitten.
Door het verhitten ontstaat een krokante(?) droge brok welke absoluut niet meer te vergelijken is met het prooidier gevangen door de wolf. Steeds meer honden weigeren daarom brokken te eten, zelfs niet als er “lekkere” saus voor over de brok wordt toegevoegd. Deze sausjes bevatten ook weer allerlei stoffen welke een honden maag/darmstelsel moeilijk kan verwerken.

Resultaat van het slechte eten kan zijn dat de hond vermagert, slechter in de vacht komt, minder energiek is en op langere termijn zelfs gezondheidsklachten kan gaan ontwikkelen.

Daarom rauwe versvlees voeding

Eet uw hond (of kat) slecht of niet van zijn brokken, probeer dan eens rauwe versvlees voeding. Deze voeding ligt veel dichter bij de natuurlijke voedingsbehoefte van uw hond en bevat veel nuttige bacteriën en voedingsstoffen voor een goede darmflora. Versvlees wordt tijdens het productieproces niet verhit en daardoor blijven alle goede stoffen, die van nature in het vlees aanwezig zijn, behouden. Uw hond produceert veel minder ontlasting, omdat versvlees veel beter opgenomen wordt door het lichaam aangezien het geen onnodige ballast stoffen bevat zoals rijst of granen.

Dierenwelzijnscentrum Vitalidad is verkooppunt van DARF

DARF is biologische komplete rauwe versvlees voeding voor honden en katten, verkrijgbaar in verschillende varianten.

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.